.δ.
 

 

ΠΝΕΥΜ.ΛΟΓΟΙ - ΟΜΙΛΙΕΣ

 
 

 

2004

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (Μηνός Μαρτίου 2004)
________________________________________________

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2004.

Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών σχολών του Προτεσταντικού Πανεπιστημίου της Μινεσότα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης των φοιτητών τους έγινε ξενάγηση στο Καθολικό της Μονής και παρουσίαση θεμάτων χριστιανικής ορθοδόξου πίστεως με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο και στην θεολογία της αγιογραφίας.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2004.

Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός.

Κατά τη διάρκεια του κατανυκτικού εσπερινού ο Άγιος Καθηγούμενος ανέφερε στο κήρυγμά του, τους λόγους για τους οποίους ο ορθόδοξος χριστιανός οφείλει να συμπεριφέρεται σωστά προς τον αδελφό του αναλύοντας συγκεκριμένα εδάφια περί συμπεριφοράς και χριστιανικής πίστης, προερχόμενα από τα συγγράμματα του αββά Δωροθέου. Συμπερασματικά ο Άγιος Καθηγούμενος συνέχισε την ανάλυση του λόγου περί ταπεινώσεως όπως αυτή παρουσιάζεται και αναλύεται από τον αββά Δωρόθεο.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2004.

Τέλεση της ακολουθίας των Χαιρετισμών για τα παιδιά της Β΄ Τάξης του Μαρασλείου Γυμνασίου. Ακολούθησε κατήχηση από τον ιεροδιάκονο της Ιεράς Μονής π. Θεοδόσιο. Η κατήχηση αφορούσε την ιστορική και θεολογική ερμηνεία των χαιρετισμών.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2004.

Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός.

Κατά την διάρκεια του Κατανυκτικού εσπερινού που ετελέσθη, ο άγιος καθηγούμενος στην ομιλία του ανέπτυξε την θεολογική έννοια της ταπεινοφροσύνης και πως αυτή παρουσιάζεται μέσα από τα πατερικά κείμενα. Ο άγιος καθηγούμενος διάβασε εδάφια από τα συγγράμματα του αββά Δωροθέου και ανέπτυξε την σπουδαιότητα της αρετής της ταπεινοφροσύνης για τον ορθόδοξο πιστό.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2004.

Τέλεση της ακολουθίας των Χαιρετισμών για τα παιδιά της Γ΄ τάξης του Μαρασλείου Γυμνασίου. Ακολούθησε κατήχηση από τον ιεροδιάκονο π. Θεοδόσιο για το μήνυμα των χαιρετισμών στην ζωή του ορθόδοξου πιστού.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2004.

Τέλεση της ακολουθίας των Χαιρετισμών για τα παιδιά της Β΄ τάξης του Μαρασλείου Γυμνασίου. Ακολούθησε κατήχηση από τον ιεροδιάκονο π. Θεοδόσιο για το μήνυμα των χαιρετισμών στην ζωή του ορθόδοξου πιστού.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2004.

Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός.

Ο άγιος καθηγούμενος συνέχισε την ομιλία του περί ταπείνωσης και αγάπης επικεντρώνοντας την ανάλυσή του σε πατερικά κείμενα της ορθοδόξου πίστεώς μας.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2004.

Πραγματοποιήθηκε η κοινή τράπεζα των πατέρων της μονής, κατά την οποία μίλησε ο Άγιος Καθηγούμενος περί των αρετών των οποίων πρέπει να στολίζουν τους μοναχούς.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2004.

ΣΤ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός.

Κατά την διάρκεια του τελευταίου κατανυκτικού εσπερινού παρουσίασε την σπουδαιότητα της υπακοής και της ταπεινώσεως μέσα στην ορθόδοξη λειτουργική παράδοση και ανέλυσε την σημασία της – της λειτουργικής - δια την πνευματική ανύψωση των πιστών.