ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

.δ.
 

 

ΠΝΕΥΜ.ΛΟΓΟΙ - ΟΜΙΛΙΕΣ

 

 

 

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Πραγματοποιήθηκε στην Grottaferrata της Ιταλίας από 22 έως και 26 Σεπτεμβρίου το ετήσιο Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα: "Ορθόδοξος Μοναχισμός στη Φιλανδία και στις υπόλοιπες Βαλτικές Χώρες". Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μονής Di S. Maria di Grottaferrata . Την Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη και τον Άγιο Καθηγούμενο π. Ιάκωβο Μπιζαούρτη εκπροσώπησαν οι ιερολογιώτατοι Ιεροδιάκονοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αδελφοί της Ιεράς Μονής π. Θεοδόσιος Μανώλης και π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγινε αναφορά στον ρόλο και την παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις χώρες της Βαλτικής και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για την καλλιέργεια του Μοναχισμού και της Ορθοδόξου παράδοσής μας στις χώρες της Εσθονίας, Ρωσίας και Φιλανδίας.
Τις εργασίες του Θεολογικού Συνεδρίου έκλεισε ο Ηγούμενος της Μονής π. Αιμιλιανός ο οποίος στην καταληκτική του ομιλία ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους πατέρες και αδελφούς για την συμμετοχή τους στο Συνέδριο.

Εκ της Ιεράς Μονής

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2005, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή μας η καθηγήτρια του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Φωτογράφησης των Τ.Ε.Ι. Αθηνών κυρία Αγγελική Βόρνιγκ η οποία συνόδευε φοιτητές ξένων Πανεπιστημίων που βρίσκονται στην Ελλάδα και παρακολουθούν τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα ERASMUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Έγινε ξενάγηση των φοιτητών στους χώρους του Μοναστηριού από τον Γραμματέα της Ιεράς Μονής κ. Νικόλαο Παγανιά και τον κ. Δημοσθένη Θεοχάρη υπάλληλο της Ιεράς Συνόδου.