.δ.
 
 

.

ΠΝΕΥΜ.ΛΟΓΟΙ - ΟΜΙΛΙΕΣ


 

Κοίμησις εκλεκτού Πνευματικού Πατρός
της Ιεράς Μονής μας. 

Την Τετάρτην 15 Ιουλίου 2009, εκοιμήθη εν Κυρίω ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Έγκριτος Κληρικός της Μονής π.Χρυσόστομος Αγγέλου.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1932 υπό ευσεβών γονέων, συνεδέθη δε ενωρίς με τον ευλογημένον Γέροντα των τελευταίων χρόνων Αρχιμ.Χερουβείμ Καράμπελαν, Αγιορείτην, Ιδρυτήν της πνευματικής κινήσεως και είτα Μονής του ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ, παρά του πόδας του οποίου εδιδάχθη, εμυήθη και εκαλλιεργήθη εις την ορθόδοξον πνευματικότητα.

Φιλομαθέστατος ων, έλαβε πτυχία Θεολογικής, Φιλοσοφικής και Αρχαιολογίας.

Υπηρέτησε την στρατιωτικήν του θητείαν ως έφεδρος Αξιωματικός Αεροπορίας, δηλώσας μάλιστα και ανακατάταξιν ενός έτους, εξυπηρετών τις θρησκευτικές ανάγκες των στρατευμένων.

Υπηρέτησεν εν συνεχεία ως Καθηγητής στο Λεόντειον Λύκειον Πατησίων, επί 35 έτη. Δίδαξε στην Σχολήν Κατηχητών της Απ.Διακονίας, επί δεκαετίαν.

Εργάσθηκε προς φρονηματισμόν και πνευματικήν ανόρθωσιν της νεότητος με κατάλληλες Ομιλίες επί δεκαετίαν στις Φυλακές Ανηλίκων Αθηνών.

Εις ώριμον ηλικίαν 45 ετών ανέλαβε και το ιερατικόν χάρισμα, χειροτονηθείς, με την ευλογίαν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, από τον πολιόν Μητροπολίτην Άρτης Ιγνάτιον, τον Τσίγκρην, και έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου και την ιδιότητα του Πνευματικού.

Ως κληρικός διηκόνησεν επί 25 έτη εις το Αμαλίειον Ορφανοτροφείον και εν συνεχεία επί 6 έτη εις το Μερόπειον Ίδρυμα, παρά την Ακρόπολιν.

Επίσης υπήρξεν επί δεκαετίαν παραγωγός Εκπομπής εις τον Ραδιοσταθμόν της Συνόδου, παρουσιάζων πνευματικά θέματα με ομάδα Επιστημόνων, πνευματικών τέκνων του.

Διατηρούσε με τον πλήθος αυτό των πνευματικών τέκνων του Κύκλον Μελέτης Αγίας Γραφής κάθε Τρίτην εις τον Ναόν Αγ.Αναργύρων πλατ.Κουμουνδούρου, ως επίσης ίδρυσε και συνετήρει από το 1981 μέχρι σήμερα Οικοτροφείον Φοιτητών στα Σεπόλια υπό την επωνυμίαν ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ.

Το έτος 1999 ίδρυσε και Ησυχαστήριον επ’ονόματι του ΟΣΙΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ στο Αμπελοχώρι Θηβών.

Εξομολογούσε δε κάθε Τετάρτην ανελλιπώς εις την Μονήν Πετράκην.

Η Κηδεία του εψάλη την Πέμπτην 16 Ιουλίου 2009, στον Αγ.Γεώργιον οδού Πειραιώς, συμπροσευχομένων 7 Αρχιερέων και πρωτοστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.Ιερωνύμου.

Μνημόσυνα υπέρ του εκλιπόντος.

8Την Τετάρτην 22 Ιουλίου 2009 θα τελεσθεί Θ.Λειτουργία στην Μονήν Πετράκη υπό του Καθηγουμένου αυτής, με επιμνημόσυνον Τρισάγιον διά τα ενιάμερα του κοιμηθέντος.

8Την Πέμπτην 23 Ιουλίου 2009 θα ψαλεί Τρισάγιον εις το Ησυχαστήριον του Οσ.Ιερωνύμου στην Θήβαν, μετά την Θ.Λειτουργίαν.

8Τεσσαρακονθήμερον Μνημόσυνον θα τελεσθεί εις το Ησυχαστήριον του Οσ.Ιερωνύμου στις 22 Αυγούστου 2009, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών κ.κ.Γεωργίου.

8Την επομένην, 23 Αυγούστου, θα τελεσθεί επίσης Μνημόσυνον εις τον Ι.Ναόν Αγ.Γεωργίου οδ.Πειραιως, διά τα πνευματικά του τέκνα και γενικώς δι’όσους διαμένουν εν Αθήναις γνωστούς αυτού, τιμώντων την μνήμην του.